Îți prezentăm ferma

BIOPLANT

Suprafața:

80 ha

An înființare:

2004

Ferma Bioplant a fost înființată în anul 2004 și este condusă de un inginer agronom cu peste 30 de ani de experiență în domeniu. De-a lungul anilor ferma a dezvoltat culturi variate, incluzând cartofii de consum, ceapa, cereale si plante oleaginoase rapița. În prezent, produsele sunt acreditate Global G.A.P., ceea ce reprezintă o garanție a produselor agricole și a bunei practici agricole. În 2020 ferma a comercializat peste 2000 de tone de cartofi din sămânță certificată pe piața națională.

Lista produselor cultivate:

Cartofi

Ceapă

Există o multitudine de soiuri de cartofi, care variază în funcție de dimensiune, formă, gust, culoare și conținut de amidon. Există cartofi cu coaja subțire sau mai groasă, cu nuanțe de galben, roz, roșu sau mov, care se cultivă în câmp deschis de la începutul verii până toamna. Indiferent de soi, cartofii sunt extrem de gustoși și nelipsiți din bucătăriile noastre și surse extraordinare de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate. Cartofii sunt surse foarte bune de vitamina B6, potasiu, fosfor, sodiu și antioxidanți. Sunt benefici pentru sănătatea oaselor, a inimii și a aparatului digestiv.

O legumă care crește ușor și rezistă la depozitare, în funcție de soi, ceapa poate fi de culoare galben auriu, roșu violaceu sau albă. Este folosită în aproape orice mâncare fie crudă, fiartă, prăjită sau coaptă. Ceapa roșie este folosită de obicei crudă în salate, sandviciuri sau chiar pe grătar, în timp ce ceapa albă este mai puțin aromată, dar cu un gust mai dulceag față de ceapa roșie. Cu toate acestea, ceapa galbenă este cea mai cunoscută și cea mai folosită în bucătărie, oferind aceleași beneficii pentru organism. Este bogată în vitamina C, vitamina B6, mangan, cupru, fosfor, potasiu, vitamina B1, suflaţi și fitonutrienți.