Îți prezentăm ferma

Mindru Mihaela Intreprindere Individuala

Suprafața:

92,22 ha

An înființare:

2010

Începând cu anul 2010, Mîndru Mihaela este membru al organizației de producători Bratesleg Grup și își desfășoară activitatea în zona agricolă Bădălan, care se află pe malul lacului Brateș. În prezent, unitatea lucrează cca. 92,22 ha teren irigabil. Aici cultivă morcov, sfeclă roșie și păstârnac, respectând standardele de calitate Global GAP, pe un teren fertil, ce are un potențial ridicat de productivitate. Rezultatul: cca. 1,000 tone de legume proaspete și de calitate, cu gust autentic românesc.

Lista produselor cultivate:

Morcovi

Sfeclă roșie

Păstârnac

Cu nuanțe diferite în funcție de soiuri, rădăcinile morcovului pot fi portocalii, albe sau violacee, iar în ce privește valoarea terapeutică, sunt folosite toate părțile morcovului, de la semințe, până la rădăcină, frunze și flori. Morcovul conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, Beta-carotenul, o substanță care se transformă în vitamina A, extrem de benefică pentru menținerea sănătății vederii. Consumul de morcovi contribuie la menținerea sănătății vederii, hrănește pielea, ajută digestia și poate să aibă efect anti-îmbătrânire.

Sfecla roșie se cultivă pentru rădăcinile sale îngroșate, consumate în special pentru gustul savuros și dulce, precum și pentru valorile nutritive ridicate. Pentru conținutul ridicat de vitamine, glucide, lipide, glucoză, fructoză, zaharoză, celuloză, acizi organici, substanțe proteice și săruri minerale, sfecla roșie este recomandată în curele de detoxifiere, anemie, convalescență, detoxifierea ficatului și refacerea celulelor hepatice, hipertensiune, gripă, amigdalită și bronșită.

Păstârnacul se cultivă pentru consumul de rădăcini, folosite drept condiment în mâncăruri, fiind foarte aromat. Pentru că are un gust dulceag, păstârnacul a fost folosit și ca îndulcitor, înainte de a fi descoperit zahărul. Păstârnacul poate fi de ajutor în stimularea producției de celule albe din sânge care atacă microbii din organism și în elimină toxinelor. Totodată, are acțiune diuretică, depurativă, antioxidantă, tonică și sedativă.