PROGRAMUL LUNII


Fiecare tur al Casei ți-a pregătit un mix ideal de evenimente și expoziții
care să-ți ofere o experiență cel puțin memorabilă.
Rezervă-ți un loc la cel ale cărui evenimente îți fac cu ochiul.

EVENIMENTE

21 - 23 iunie

Rendez-vous câmpenesc

Vorba lungă, îndestularea omului. Căci nimic nu împlinește inima mai tare ca un ospăț câmpenesc, unde felul principal este voia bună. Doar așa le plăcea românilor pe vremuri, să-și facă adăpost la umbra unui nuc și să-ncingă un prânz cu voioșie, mai, mai să concureze cu focul amiezii. Hai să hrănim latura aceea din noi care nu se bucură des de-un așa răgaz!

15 - 16 iunie & 21 - 23 iunie

Tribut dimineții

Bea-ți cafeaua la un concert la prima oră a dimineții. Hai să ne înviorăm împreună, fără griji și fără rezervare.


EXPOZIțII

Nedescoperiții

Meșteșuguri de linguri și lut

Suntem în căutarea talentelor surprinzătoare, iar meșteșugăritul este una dintre cele mai vechi forme artistice ale țării noastre. Hai să-i susținem împreună pe cei care ne duc valorile mai departe.

Nedescoperiții

Artiști la început de drum

Holurile facultăților de arte ascund multe valori. Ne dorim ca un public cât mai larg să se poată bucura de operele artiștilor încă nedescoperiți.

Nedescoperiții

Covoare la război

Exprimarea artistică nu ține cont de mediu sau formă. Unele dintre cele mai complexe țesături merită un loc de seamă în galeria noastră.

Galeria Cămara Noastră

Vernisaj de bunătăți

Hai la noi în cămară să descoperi toate bunătățile cu care ne-am mândrit de-a lungul vremii, pe care le-am pus la păstrat pentru tine.

EVENIMENTE

5 - 7 iulie

New Traditions
Olari ft. grafferi

Un spectacol back to back în care grafferii își pun viziunea artistică asupra vaselor olărite de artizani experți.

Expoziție
Obiecte de lut

Meșteșugul de-o viață, șlefuit an de an, se desăvârșește în expoziția care te invită să admiri viziunea artistică a unora dintre cei mai timpurii artizani români.

26 - 28 iulie

Festivalul
de rock popular

Dedicăm legendelor rock un concert tribut cântat la instrumente muzicale clasice românești.

Pielea ca artă

Când dorința de exprimare devine chemarea cu cel mai puternic glas, îți dedici întregul timp acestui țel și te asiguri să-ți pui bine amprenta asupra a ceea ce te înconjoară. Așa a făcut și Cristina Stavropol care, inspirată de piele, creează de peste 10 ani accesorii unicate pentru femei ca ea.
Hai să-i descoperi colecția și imaginația nemărginită!

EVENIMENTE

2 – 4 august

Rendez-vous câmpenesc

Vorba lungă, îndestularea omului. Căci nimic nu împlinește inima mai tare ca un ospăț câmpenesc, unde felul principal este voia bună. Doar așa le plăcea românilor pe vremuri, să-și facă adăpost la umbra unui nuc și să-ncingă un prânz cu voioșie, mai, mai să concureze cu focul amiezii. Hai să hrănim latura aceea din noi care nu se bucură des de-un așa răgaz!

Expoziție
Lost Objects & Lost Actions

Cândva indispensabile, acum abia știute. Obiectele și obiceiurile vremurilor de odinioară, precum țesutul la razboi, vin să ne ispitească în redescoperirea farmecului lor.

23 – 25 august

Festival Medieval

Nimic nu trezește vitejia într-un român mai tare ca un platou cavaleresc preparat cu îndeletnicire, ca pentru nobilimea mesei rotunde. Doar prelucrarea fierului la rece nu se face așa, oricum, fără o pregătire pe măsură.

Expoziție
Arme medievale

Mânuite de unii dintre cei mai bravi strămoși ai noștri și martore la nenumărate acte vitejești, armele epocii medievale ne invită să admirăm, sute de ani mai târziu, arta victoriei.

2-3 septembrie

ai cu noi într-o călătorie senzorială unde

tradițiile întâlnesc gastronomia și te poartă prin cetăți cu o aură istorică aparte. Timp de două zile, explorăm împreună meșteșuguri autohtone străvechi pe ritmurile muzicii neatinse de vreme. Să-ți povestim cum sună programul celor două zile! Vom pleca din Brașov în acorduri de fanfară și ne vom cufunda în povești din Ardeal acompaniați de vinuri și brânzeturi românești.

După turul Palatului Brukenthal din Avrig, urmează un prânz tradițional în grădină bine armonizat cu o degustare de palinci și schanpsuri, ca apoi să încheiem ziua cu o vizită la Casa Lidl, în Sibiu. A doua zi plecăm în explorarea Străzii Cetății și poposim la un concert de muzică simfonică, la Sala Thalia. Ne îndreptăm spre Mediaș gata să experimentăm meșteșugurile tradiționale, natura și obiceiurile, dar nu înainte de a gusta deliciile locale.

o
Ți-am captat interesul? Câștigă-ți biletul

*Programul poate suferi modificări.

LANSARE CASA LIDL

Suntem sociabili!


Social Media Buttons