De la șotron și lapte gros la sărituri pe skateboard. De la hore la petreceri până în zori prin oraș.
De la drumeții, la povești de iubire epice. Noi românii, am trăit și trăim totul cu patos.
Nu e de mirare că mesele românești sunt așa de încărcate de bunătați îndestulătoare,
dar și de amintiri ale unor momente trăite cu poftă.
Și pentru că știm că o cămară plină de bunătați e dovada unei case în care se trăiește din plin, continuăm să
aducem fel de fel de bunătați pe mesele tuturor și o dată cu ele, pofta de trăit fiecare zi la fel de intens.
Gustă din trăirile românești și câștigă!
Cumpără de minimum 80 de lei și cel puțin un produs Cămara Noastră,
răspunde la întrebare și poți câștiga:
Înscrie codul bonului în perioada 30.09.2024 – 20.10.2024
Concursul s-a încheiat.
Vezi lista câștigătorilor
aici.
Vezi lista câștigătorilor din campaniile anterioare
aici.
Cămara Noastră prezintă
REȚETE cu NOSTALGIE
Orezul cu lapte înaintea poveștii de seară a bunicii,
mult așteptatul snițel cu piure servit cu toată familia
sâmbăta la prânz sau supa de pui cu tăiței servită la
pat de mami, când te lovea răceala.
Gustul unui fel de mâncare este de două ori mai
bun atunci când vine însoțit și de o amintire
pe care ți-o trezește instant.
Gustă din trăirile româneşti şi poftă bună la poveşti!
Pas cu pas:
Prăjim într-o tigaie semințele de floarea soarelui și susanul. Trebuie să fim atenți să nu le ardem.
Le răcim și le băgăm la cutter împreună cu nucile și fisticul deja prăjite, să obținem o
textură apropiată de o pastă, pe care o amestecăm cu tahina și o punem deoparte.
Laptele praf și zahărul pudră se amestecă împreună cu pasta obținută anterior până se omogenizează.
Așezăm fistic în forme, iar peste așezăm pasta de nuci și semințe și introducem la frigider.
Separat punem la fiert dulceața de afine și afinata până se evaporă alcoolul și obținem un sos.
După răcire, scoatem halvaua din formă, o așezăm pe farfurie și o decorăm cu sosul de afine și cu fistic tocat.
Mâncărică de orez cu prune
Mâncărică de orez cu prune
Ingrediente:
Compot de prune
Ceapă
Prune uscate
Unt
Orez cu bob lung
Ulei de măsline
Cașcaval afumat
Pas cu pas:
Tocăm ceapa și o punem în tigaie la călit. Peste ea adăugăm orezul și le călim împreună.
Hidratăm amestecul cu supă de legume, iar după prima hidratare adăugăm prune uscate și pe
cele din compot, tocate mărunt. Repetăm hidratarea cât este nevoie pentru a găti orezul.
La final, îndepărtăm de pe foc, adăugăm cașcavalul afumat tăiat cubulețe și untul și amestecăm energic.
Așezăm orezul în farfurie și adăugăm deasupra cuburi mărunte de cașcaval afumat și bucăți de prune din compot.
producători locali
Cămara Noastră e mereu plină de legende, povești și cele mai grozave gusturi din bucătăria românească.
Împreună cu fermieri și producători din întreaga Românie păstrăm rețetele originale și le ducem mai departe.
E zestrea noastră și o păstrăm din generație în generație, împreună.
Descoperă unde sunt produse
bunătățile autentic românești.
Produsele din Cămară
Descoperă toate produsele românești care te
așteaptă pe rafturile din Cămara Noastră!
Amestec de legume pentru ciorba de văcuță
Foamea e ușor de ostoit, dar sufletul trebuie mângâiat. Pentru asta a fost inventată ciorba, căldură
de pus la inimă și mâncare de bază pentru noi, românii. Nici nu-i greu de gătit: începi cu un amestec
de legume, peste care presari mult drag.
Brânză Horezu din lapte de oaie
Frumosul din fiecare zi merită savurat în tihnă. Cum merge mai bine decât cu un gust făcut în tihnă,
din lapte de oi molcome, maturat minim 5 luni? Și uite așa, punem de-un platouaș…
Sirop vișine / fructe de pădure
Viața trăită cu poftă îți face sete, nenică! Și ce stinge setea mai bine decât un suc neaoș, făcut
iute în casă cu sirop de vișine sau fructe de pădure de pe meleagurile noastre, dres cu apă rece și
proaspătă? Ahhhh…. să reînceapă distracția!
Ce miroase-a sărbătoare și-are gustul copilăriei? Ce-are nume de basm și aromă de vis? E dulce sau
e secretul pentru a înveseli, ferici, spune “te iubesc”? Încearcă și vei afla.
Cu tradiție îndelungată în toată Europa, într-o formă sau alta, deveniți feblețea Transilvaniei așa
cum îi știm astăzi, langoșii sunt un deliciu mereu actual. Doar mirosul de langoși calzi e suficient
să ne stârnească o poftă arzătoare, iar dacă te mai gândești și la ciocolata topită... mmm, irezistibili!
De crezi c-ai de-a face c-o finețe franțuzească, ei bine află că nu e nimic mai românesc decât Amandina.
Dovadă că românul e versatil, inventiv și chiar poet în bucătărie și are cu se mândri. Parol, mon cher!